Polibella Olasz Nyelvstúdió

Központ: 1132 Budapest Váci út 66.  Tel.: +36 30 291 7349
E-mail

Miért tanuljak olaszul?

4 ok, ami miatt érdemes olaszul tanulnod

1. - Van egy új szerelmem – mondta az ifjú hölgy rémült jegyesének a Kezdő kurzus felénél. – Az olasz! Kacsintás

Statisztikánk szerint 75 %-ban kedvtelésből tanulják az olaszt. Még akinek kell a nyelvvizsga, az is imádja az olaszokat, kincseiket, az olasz zenét, focit, konyhát...

Egy vizsgálat szerint a kedvelt nyelvek rangsorában a 2. helyen áll az olasz az angol után, a legkedveltebb kultúrák rangsorában az 1. helyen. (Modern Nyelvoktatás 2003. ápr.)

Ki ne szeretne egy új, mindennapi örömforrást?

2. Az olasz nyelv könnyű.

Az olaszban nincs főnévragozás, nincsenek bonyolult kiejtési szabályok. Zeneisége könnyen megjegyezhetővé teszi. 

Biztosabban lesz hamar sikerélményed.

3. Az olaszok szeretnek minket. Mi meg őket.

A reneszánsz kortól sok magyar ment ki Itáliába tanulni. Mátyás király udvara tele volt talján humanistákkal, művészekkel. A török ellen olaszok is segítettek nekünk (lásd Olasz utca a budai várban), s Garibaldi seregében magyarok is harcoltak az olasz egységért. Szerb Antal úgy érezte magát a sikátorok között, „mint aki végre hazaérkezett”. Babits imádta az olasz városokat, „hol dús sikátoron vidám nép incseleg”. Sok olasz él ma is szívesen Budapesten. S még több magyar származású signora él Olaszországban.

Az olaszok derűsek, tudják élvezni az életet, fontos nekik a család, a barátságok, szeretik a szépet, a harmóniát. Mi is szeretnénk ilyenek lenni.

4. Utazni, felfedezni jó.

Szállj be virtuális gondolánkban, s együtt felfedezzük az olaszok világát. Őrizd meg kíváncsiságod, nyitottságod. A fáradt turista is halad tovább, mert látni akarja a Szépet. Bízzál magadban, hogy meg tudod csinálni.

Gazdagabb leszel.