Polibella Olasz Nyelvstúdió

Központ: 1132 Budapest Váci út 66.  Tel.: +36 30 291 7349
E-mail

Tanulóink írták

Kedves Teréz,

pont ez az egyik oka, hogy itt tanulok: odafigyeltek a ránk, érdekel a véleményünk, igyekeztek alkalmazkodni a kívánságainkhoz és nem eresztitek el lazán a lemaradókat, motiválatlanokat. A tanárok lelkesek, felkészültek, az órák jó hangulatúak, sokat nevetünk. A fárasztó munka után szinte felüdülés az olaszóra. (ez a többiekre vonatkozik, én sosem vagyok fáradt) A tanulók iskolázott, intelligens emberek, tisztában vannak a nyelvtan alapjaival, tájékozottak, műveltek.

Családias a légkör, szinte mindenki ismer mindenkit. Ezenkívül nekem a helyszín is optimális, 5 perc a munkahely, mindig van parkoló. Nincs más különös célom az olasszal, mint az agytorna, a tanulási képességek tornáztatása, kicsit kommunikálni egy újabb nyelven. 

Összességében az olasz nyelv és a nyelviskola jó választás volt, folytatni akarom itt a tanulást.

üdv. Á.Kedves Teréz!
Nagyon köszönöm a megértésedet.
Nincs még egy ilyen iskola, ahol ennyire kedvében járnak a tanulóknak, minden téren.Ezt hangoztatom is mindenhol.
Üdvözlettel:
Á

Kedves Alíz! Kedves Teréz!

6 hónap (napra pontosan! - 2012/03/12-2012/09/12), 90 tanóra, 2 tankönyv és 2 munkafüzet, 24 lecke, 1 fantasztikus és lelkes tanárnő, 1 eltökélt diák és nagyon sok iskolán kívüli munkaóra... Eredmény: sikeres középfokú komplex "C" típusú nyelvvizsga.
Hálás köszönet Vincze Aliz tanárnőnek, aki végtelen türelemmel, precízitással, lankadatlan odafigyeléssel és segítő támogatással, és időnként az enyémnél is nagyobb eltökéltséggel volt igencsak aktív részese a sikernek!
P. 


http://dulanita.blogspot.hu/2012/08/miert-is.html

"Tavaly egy szerencsés véletlen folytán szembetalálkoztam a Polibella Nyelviskola ingyenes újrakezdő tanfolyamának felhívásával és arra gondoltam, miért ne, végül is régen is annyira szerettem, legalább azt a tudást felelevenítem, amit akkor megszereztem. És persze ott ragadtam, … nem hagytam abba, azóta is csinálom, … mert kedves a tanárnőm, mert a velem együtt tanuló csoporttársnőm legalább annyira lelkes, mint én, … és mert már el sem tudnám képzelni a – kisebb-nagyobb kihagyásokkal - heti rendszerességgel zajló olaszórák nélkül az életem..."


Kedves Teréz!
Köszönöm kedves soraidat. Szivesen jártam a tanfolyamokra, noha az elején csak agy karbantartásnak indult (ugyebár a korom...).
Lenyűgözött Ildikó kedvessége, nyugalma, amint a nem mindig példás hallgatókba próbált tudást bepréselni - egyszóval jó volt.
Kívánok iskolátoknak és Neked személyesen is sok sikert.
Üdvözöl: M

Kedves Tanárnő!
Küldöm az utolsó feladatsort. ... Nehéz fordítani, de nagyon jó tanulni a saját hibáimból, még ha sokszor el is keseredtem a piros javításoktól.
Remélem, egyszer személyesen is fogunk találkozni, addig is a Tanárnő könyveit továbbra   tanulmányozni fogom.
Tényleg szomorú vagyok, hogy vége a feladatsoroknak. 
 
Még egyszer köszönöm a lehetőséget, hogy együtt tanulhattam Önnel, és hogy türelemmel végigolvasta a hibáimat!
 
Üdvözlettel
V Katalin


Tisztelt Teréz!
Munkahelyi elfoglaltságok miatt sajnos nem tudom a most induló szemeszterben folytatni tanulmányaimat. Szeptemberben viszont szeretném, mert nagyon színvonalasnak tartottam az oktatást.
Tisztelettel: P H

 

Szia Teréz :)
Sikerült:)
Írásbeli 68%, szóbeli 66%:)
Nagyon szépen köszönöm mind a magasszintű szakmai segítséget, mind azt az emberi hozzámállást, amivel segítettél nekem:)
Lehet, hogy néhány hónap múlva visszatérek, hogy tényleg tudjak beszélni is:)

Nagyon, nagyon szépen köszönöm:)
Barbi

Szia Kata,

Nagyon szépen köszönöm, úgy meghatódtam. Bevallom, az olasz nekem (és szerintem a többieknek is) a hét egyik csúcspontja. Bármennyire kiakasztanak is a munkahelyen, mindig fel tudok töltödni. Köszönjük a sok türelmet, ösztönzést és lelkesedést.
Remélem, szeptembertől jön mindenki tovább.

Nagyon szép hétvégét kívánok!
G

Kedves Flóra!
/.../ Én úgy gondolom,Nálad JOBB és türelmesebb nyelvtanárt(embert)keresve sem találhattam volna ennek a szép nyelvnek valamelyest elsajátítására..
Örülök neki és KÖSZÖNÖM SZÉPEN,h Tőled tanulhatok!!!
Tisztelettel! : N Zs

Kedves Dr. Pollmann Teréz!/Kedves Teréz!

Nagyon köszönöm a válaszát. ...
Az interneten nagyon sokat böngésztem a nyelviskolákat (nem csak az olaszt) és az, hogy Önöket választottam, az kizárólag az ott megjelentek, leirtak, az ön személyes kisugárzása és hitvallása az olasz nyelvről, oktatásról és a munkatársai véleménye, valamint a hallgatók levelei alapján kizárólag szimpátia szerint választottam!!!

Bárhogy alakuljon a továbbiakban, én kívánok további sok sikerélményt, egyre több olaszul beszélő tanítványt és örömöt a munkájukhoz.Nem fogom semmi esetre sem elfelejteni, hogy hol találom meg azt az iskolát ahol én olaszul szeretnék megtanulni....ha esetleg nem most, akkor a jövőben....Annyira fellelkesültem (ez egy érzés ami ösztönösen irányul Ön illetve az iskola felé - ami ismét csak pszichológia:hogy ha a tanár kedves a szívünknek akkor a tantárgya is sokkal jobban belemegy az ember buksijába /legalábbis én így voltam vele mindig), hogy azért azt elhatároztam, hogy OLASZUL meg fogok tanulni!

Kellemes, szép napot, üdvözlettel: N Sz

Kedves Teréz!
Ezúton küldöm az utolsó házi feladatot.
Milyen hamar eltelt az idő! Az a nyelvvizsga, ami olyan távolinak tűnt, máris itt van. Pénteken lesz. Nagyon örülnék, ha sikerülne, ugyanakkor mégis azt gondolom, hogyha meg is bukok, akkor is többet tudok, mint tavaly ilyenkor. Ilyen szempontból már nyertem! Úgy érzem sokat tanultam, és rengeteg bizonytalan tudás biztosabb lett. Persze a vizsga eredményétől függetlenül van még mit csiszolni. Szerintem a nyelvtanulás végére sohasem jut el az ember.
A másik fontos dolog, hogy ez a távoktatásos módszer tényleg működik! Aki olyan helyzetben van, mint most én, annak biztosan ez a legideálisabb. Szoktam is ajánlgatni kismamatársaimnak. Nem csak akkor jó, ha nyelvvizsgára kell felkészülni, hanem nyelvtudásunkat is szinten tudjuk tartani. Egyszóval mással is foglalkozik az ember, nemcsak a gyerekekkel, meg a háztartással, ezáltal kismama-betegség ellen is ideális.
Szeretném megköszönni a sok munkát és energiát, amit rám fordított!
Természetesen az eredménnyel majd jelentkezem!
Minden jót kívánok!
K

Kedves Tanárnő!

Még egyszer köszönöm a segítségét, meg is lett az eredménye, megkaptam az ösztöndíjat!!! Nagyon örülök neki :) Februárban irány Messina :)
Üdvözlettel
A.

Szia Adrienn!
Én mindenképpen megyek tovább, a mostani nehéz téma és a saját kudarcaim csak új időbeosztásra, s ezzel több gyakorlásra ösztönöznek, úgyhogy nem adom fel! Egyébként is imádom az olaszt!
Köszönöm, hogy ilyen rugalmas és megértő vagy az órák során, ez sokat segít a tanulásban, no meg önbizalom és lelkesedés terén.
Kellemes hétvégét kívánok.
M.

Kedves Pollmann Teréz!
Nemrég vettem meg az Olasz-magyar fordítóiskola című könyvet, melyben megtaláltam az Ön e-mail címét. Nagyon örülök, hogy találtam végre a könyvesboltban egy könyvet, mely segít a fordításban.
Azért írok Önnek, mert szeretnék fordító-tolmács képesítést szerezni, de sajnos olasz nyelven nem találtam olyan tanfolyamot, melyen képesítést is lehetne szerezni. Arra gondoltam, hogy esetleg Ön tudna nekem ötletet adni, hogy hol indulhat ilyen jellegű képzés.
Amennyiben tud nekem segíteni, válaszát előre is köszönöm. Amennyiben nincs ilyen jellegű képzés, úgy elnézését kérem, hogy zavartam.
Tisztelettel:
G. Zs.

Cara Professoressa,
sono molto contento perché sono in Italia per la prima volta. Adesso siamo a Roma, ma ho giá visto Firenze e vedró anche Napoli.
Penso sempre con piacere alla Professoressa!
N T

Kedves Pollmann tanárnő!
J. T. vagyok, Önhöz jártam nemrég a szombati órákra a csajokkal.
Csak annyit szeretnék üzenni, hogy sikerült az alapvizsgám, 4-es lett! 3-as írásbeli, 4-es szóbeli.
A teszt 77%, a fordítás 85%, a szakszavak pedig 60%.
Köszönöm a segítségét és kellemes nyarat kívánok!
Viszontlátásra!

Kedves Teréz!
Sajnos tényleg nem tudok bemenni Önhöz a rengeteg munka miatt. Örültem volna, ha így a kurzus végén tudtam volna néhány szót váltani Önnel személyesen is, de sajnos most nagyon nehéz időszakban vagyunk itt a cégnél. Mindenesetre köszönöm Önnek a lehetőséget, hogy részt vehettem a kurzuson, úgy gondolom, hogy mindenféleképpen hasznos volt, hiszen sok új ismeretet nyújtott számomra. Valószínűleg még többet profitáltam volna belőle, ha több időt tudtam volna szánni a feladatokra, de azért igyekeztem mindig lelkiismeretesen foglalkozni velük. A könyv, amit írt nagyon sok olyan kérdésemre választ adott, ami munkám során felmerült bennem a fordítástechnikával kapcsolatban.
További sikeres munkát kívánok Önnek!
Üdvözlettel:
Zsuzsa

Tisztelt Tanárnő!
Már egy éve, hogy leérettségiztünk.
Úgy gondoltam, hogy az érettségi egyéves évfordulója jó alkalom arra, hogy ismét megköszönjem a belénk fektetett energiát. Bizonyos, hogy sokkal szegényebb ember volnék, ha tizennégy évesen nem az olasz mellett döntök.
Kívánok további sok erőt és sok sikert munkájához, másod, harmad, sokadkiadást a könyveihez.
Tisztelettel:
Á.L.

Kedves Teréz!
Köszönöm az érdeklődését!
Az elmúlt órákat alapul véve nagyon meg vagyok elégedve úgy az oktatás szintjével, mint a körülményekkel.
Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy a Polibella Iskolában tanulhatok, egészen biztosan ajánlani fogom más olaszol tanulni kívánó barátaimnak is.
Üdvözlettel,
J.

Kedves Teréz!

Jó hírt szeretnék veled megosztani. Sikerrel teljesítettem a nyelvvizsgát, összességében 70%-ot értem el. Úgyhogy még egyszer szeretnék köszönetet mondani: Köszönöm a segítséget! :)
Ezúton is kívánok sok tanulót az iskoládhoz, és persze sok sikert és örömet a tanításhoz.

Üdv: A.

Tisztelt Uram,

nagyon köszönöm a gratulációt. Nagyon meg voltam elégedve a tanárnővel, a tanulókörnyezettel, az árral, mindennel. Ha lesz módom a folytatásra, mindenképp az Önök nyelviskoláját választom.
Minden jót kívánok.
Ny S

Ciao Bella!

Sto bene, grazie. E tu?

Ti is hiányoztok nekem!
Természetesen nem adom fel, amikor van egy kis időm, előveszem a könyvet, szótárt.
Ha tartotok szünetet, igyekszem majd bepótolni, amit most tanultok, és ha Te is úgy gondolod majd, és minden jól alakul, szeptembertől csatlakoznék újra.
Addig igyekszem magam összeszedni egy kicsit. (Most nagyon szét vagyok esve....)
Puszi mindenkinek, Neked duplán!!!!
G.

Kedves Teréz!

Nagy örömmel újságolom, hogy sikerült a nyelvvizsgám!!!!!! Megcsináltuk! Tényleg nagyon boldog vagyok!
Szeretném újra megköszönni a segítségét!
Üdvözlettel:
Kati

Kedves Pollmann Teréz!

Köszönöm levelét. Valóban nagyon jó volt a tanfolyam, Juli azon túl, hogy sokat tanult, remekül érezte magát, és a nyelvekkel kapcsolatos gátlásai is enyhültek. A tanárnőjét nagyon megkedvelte, és azt hiszem, az olaszt is. Tanév közben nem tud órára járni, lévén kórustag és táncórái is vannak, de talán jövő nyáron újra próbálkozunk. Már többeknek ajánlottam az iskolát, mert igazán jó tapasztalatokat szereztünk és azt hiszem, kivételes az a személyre szóló törődés, ami az Önök iskolájában jellemző.
Mindent köszönve további jó munkát kívánok:

N Zs

Kedves Tanárnő!
Felvettek az ELTE-re, úgyhogy nagyon boldog vagyok! Még egyszer köszönöm a segítséget.
E.

Kedves Tanárnő!
Ma végre sikerült megtudnom a szóbeli vizsgám eredményét. Hát kicsit elképedtem. Nem is értettem. 24 pontot kaptam a 30-ból. Hát föl-alá ugráltam szó szerint örömömben. Ahhoz képest, hogy a 3 pontért mentem, nem rossz szerintem :) Ahogy azt már megírtam, nem igazán beszéltem önállóan, de valószínűleg a beszédértésemet és a gyors reagálásaimat értékelték pozitívan. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog sikerülni, így 116 pontom van a 150-ből, ez 77%, ha jól számoltam. Nagyon köszönöm még egyszer azt a hatalmas segítséget, amit a Tanárnőtől kaptam, azt hiszem, sőt tudom, hogy másképp nem sikerült volna. Üdvözlettel:
V. Á.

Kedves Tanárnő!
Véleményem szerint reális és a többiekhez képest is igazságos a kapott jegy: a fizikából kiindulva a teljesítmény az elvégzett munka és az idő hányadosa, tehát nem elég jól dolgozni, azt minél gyorsabban kell megtenni. Éppen ezért, ha haragudhatok valakire, akkor az csak saját magam lehetek, mivel nem igyekeztem eléggé a fordítással. De igazából ezt most nem is teszem, inkább örülök, hogy 4-es átlaggal sikerült a programzáró vizsga.
Emellett sokkal fontosabb, hogy leendő fordítóként számít rám. Ezt előre is nagyon köszönöm.
Örülök, hogy az elmúlt években együtt dolgozhattunk, és szeretnék ezúton is sikeres és eredményes munkát kívánni!
Üdvözlettel,
P. P.

Szia Teri!
még akartam Neked mesélni, milyen jól sikerült Olaszországban a nyelvgyakorlásom. Már 2. nap Firenzében kérdezgettem, merre találjuk ezt meg ezt, és meg is értettem az útbaigazítást. A barátaim teljesen el voltak hűlve, hogy én milyen jól tudok olaszul :) Bizos nem volt hibátlan, de megértettem magam boltokban, étteremben, strandon. Szóval volt sikerélményem végre, és most látom, hogy mennyit értek az órák.
D.

Kedves Tanárnő!!
Megnyertem végül az ösztöndíjat amire még októberben pályáztam, és most csütörtökön indulok, de végül is nem Bolognába, hanem Milánóba megyek a Katolikus Egyetemre.
Köszönöm utólag is a sok segítséget!!
S.J.

Kedves Teréz!
Dani tegnap jó fáradtan jött haza, de ahogy elmesélte, jól érzi magát, tetszett neki az óra és ennek örülünk!
Remélem, jobban kedvet kap itt az olaszhoz, mert a gimnáziumban valahogy nem így történt.
Köszönettel:
N